22:44 | Author: ina

Марино селище
В местността Марино селище били изтребвани богомили от Западна Европа, Русия и България. Някои от тях били превозвани с кораби. Вкарвали ги в клетки все едно се транспортират животни. Плавателните съдове спирали до Царево.
Другата част, навързвали в групи по стотина и ги отвеждали пешком до лобното място. Жертвите били обезглавявани в гъстата гора на Странджа, а телата изхвърляни в дерето на пълноводна река. Сега реката е пресъхнала, но водата под нея не спира. Десетилетия след клането текла кървава /Тази информация била потвърдена от пророчицата Ванга, която казала: “66 хиляди богомили са избити на това място. Между тях имало седем водачи от по-вътрешния кръг на посветените. Седемте били смятани за посредници между земята и небето”. Тя предсказала също, че на това място ще бликне извор и че водата щяла да бъде целебна.
С дарен труд от местните и средства от строителни фирми, изградили светилището. Хората от Бяла вода не са наясно каква точно е била историята, но се кълнат, че там ставали странни явления. Нощем от небето слизали светли кълба; в снега ходят змии, а свещите не гаснат от пронизващия зимен вятър. Достатъчно е да постоиш малко време, за да усетиш в тялото си нова жизнена сила. Параклисът нарекли на името на големия български светец Иван Рилски. Дърветата отпред не посмели да отсекат, тъй като те символизират водачите от вътрешния кръг на посветените. Мястото около построения през 1998 г. в Странджа параклис е заредено с особена енергия.
Наскоро там е бликнал и извор със сивкаво-белезникава вода. Може би от това произлиза древното име на самото село - Бяла вода. Местните твърдят, че изворът е лековит.

Етикети: |
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 коментара: